Trondur og «gamle kjente» tatt ut på landslaget – Ryger

Trondur og «gamle kjente» tatt ut på landslaget

Færøyene skal ut i kvalifisering til EM og skal møte Ukraina og Østerrike. Av de 16 spillerne som er tatt ut finner vi Trondur Mikkelsen sammen med 3 andre «gamle helter» i byen.

Trondur tatt ut i den færøyske troppen.
Foto: Stig Håvard Dirdal

Det færøyske landslaget har hatt stor framgang og krigerne fra havgapet drømmer om at de i framtida skal klare å gjøre det umulige mulig, å ta seg til et mesterskap. Selv om de ikke møter de beste nasjonene i kvalifiseringen nå i oktober er det tøffe lag som er langt høyere rangert de møter. Både Ukraina og Østerrike har mesterskapserfaring og det må et mirakel til om de skal klare oppgavene denne gangen. I 16 mannstroppen som nå er tatt ut mangler lagets store stjerne Elias a Skipagøtu, noe som gjøre en vanskelig jobb enda vanskeligere.


En som er med er spilleren vi fikk gjensyn med i cupkampen på fredag, Helgi Hildarsson Hoydal. Før kampen mot Krssa han dette om det færøyske landslaget

Vi har et habilt landslag i øyeblikket. Mange av de unge spillerne tar mer og mer over, og det har vi bruk for. Især 02-årgangen har mange som blir helt sentrale på laget, og noen som allerede er det. Vi skal i gang med EM-kvalifikasjon i oktober, og vi har et mål om å ta poeng i gruppen. Det er ikke umulig, men vi er oppe mot store håndballnasjoner, og alt kan skje. Vi vil sannsynligvis ikke være favoritter i noen av kampene, men jeg er sikker på at vi kan spille opp mot Ukraina eksempelvis, og kanskje Romania og Østerrike på hjemmebane. 

Helgi med i troppen til Færøyene
Foto Hans Lie

I uttaket finner vi også Jonas Gunnarsson Djuurhus som nå spiller i FIF i Danmark. (1. div, nivå 2). På laget er også Kjartan Johansen som etter et år i Sverige er tilbake i Norge og Bækkelaget. Snart håper vi å se han på banen også.

Jonas holder csoringsformen holdes vedlike i dansk 1. div. 5 mål for FIF i helga og nå uttatt på landslaget.
Foto Trine Nessler Wichmann

Vi ønsker være færøyske venner lykke til.