Unggutta sørget for håndballfest – Ryger

Unggutta sørget for håndballfest

Vi vinner historiens første Rygerkamp på hjemmebane 34-21 foran 500 storfornøyde tilskuere. Med ei lang skadeliste og Trondur sendt på tribunen med rødt kort etter 15 minutt ble det mye ansvar på de yngste. Et ansvar de tok på strak arm og gjorde at Fyllingen aldri var i nærheten av poeng.

Etter en smårusten kamp mot CSK var Jesper back og fire. 10 spillemål i kveld er smått imponerende
Foto Hans Lie

Årets første hjemmekamp, historiens første Rygerkamp i Stavanger, premierenerver og storfavoritter. Og skadeproblemer. Dette var kampen «alle» forventet Rygerseier, men med Kjetil Johansen, Lars Henrik Hygen, Robart Jansen ute, en Julian Kragensteen som ble testet og meldt kampklar søndag så ble det ekstra spenning om hvordan dette skulle slå ut. Når i tillegg Trondur Mikkelsen blir sendt på tribunen midtveis i første omgang etter et straffekast dommerne mente var ureglementert så var det bare å sende de yngste ut i krigen.

Takk for sist Trondur. Trygve som voktet vårt mål ifjor var nå tilbake i Stavanger Idrettshall nå som Fylllingen målvakt. Straffekastet til Trondur sneiet hode til Trygve som rutinert nok klarte å få dommerne som første dømte mål til å omgjøre dette og sende Trondur på tribunen

Men de fikk hjelp. Staffan, Trym og Ferdinand som granittblokker i forsvar og det tok ikke lang tid før Fyllingspillerne hadde fått respekt for midtforsvaret og når vi gikk til pause hadde de gule og blå bare klart å lage 9 mål. Framover var det en annen unggutt som viste seg fram. Jesper Røisland som etter EM i Montenegro nå har kommet i kampform igjen hamret inn 10 mål og satte en standard som de andre fulgte opp.

Takk for sist Trygve. Jonas flipper ballen elegant over fjorårets lagkamerat
Foto Trine Nessler Wichmann

Etter Trondurs marsjordre var de annen 18 åring som ble sendt utpå. Andreas Hansen Oftedal så ut til å storkose seg når muligheten dukket opp og gjorde sin jobb for at savnet av Trondur skulle bli minst mulig. Utover i 2. omgangen står vi med 16 år gamle Vetle Støldal i mål, 3 18 åringer i Jesper, Herman og Andreas og ikke nok med det. En ny 18 åring fikk sin debut når Theodor Kvernes kom inn på venstrekanten.

16 år gamle Vetle Støldal stod i 40 minutt og viste han både trives og er klar for mer spill på dette nivået.

Theodor er en av 3 18 åringer fra Stord som har flyttet til Stavanger for å fullføre videregående og spille håndball. Fra Stord kom også en annen debutant, Kristian Skytte Nygaard som voktet målet fram til Vetle fikk sin sjanse.

Kristian Skytte Nygaard stod bra mot CSK og startet dagens kamp mot Fyllingen og gjorde sine saker bra fram til Morten slapp til 16 år gamle Vetle Støldal

Fyllingen er et nyopprykket lag og dette var en kamp vi både burde og måtte vinne om vi skal holde følge med topplagene. Bergenserne er et ungt lag som nok må kjempe om å få fornyet kontrakt, men poengene kommer aldri gratis, de må innkasseres og jobbes for. Desto mer gledelig var det måten gutta gjennomførte kampen på, at de yngste viste at de er med i troppen for å bidra og vil ha ansvar og at de spiller underholdende og god håndball.

Revansjens time. Sist de møttes vant Fyllingen og Jan Stankiewitch opprykkskampen mot Mortens Bjørnar. I dag var det Morten som kunne smile bredest.

Publikum storkoste seg. Foto Hans Lie

Takk til de 500 tilskuerne som tok turen til Stavanger Idrettshall i kveld. Takk for den stemning og den støtte dere gav gutta. Lørdag kveld er langt fra det mest gunstige tidspunktet for håndball, at vi får 500 tilskuere i vår hjemmedebut viser at Stavanger har tatt godt i mot Ryger. Vi håper på minst like mange mot Kristiansand i cupen fredag.