Unggutta tok ansvar – Ryger

Unggutta tok ansvar

Vi vinner 31-25 i den svært viktige hjemmekampen mot Bergsøy. Seieren gjør at plassen i 1. divisjon er sikret og vi er samtidig kun 1 poeng bak kvalifisering til Rema 1000 ligaen. Så sprø er årets 1. divisjon. Vi vinner en fortjent seier, men når den ene etter den andre måtte forlate banen med skader var det unggutta som tok ansvar når kampen skulle avgjøres.

Odne med en ny god kamp og kåret til vår beste spiller. Foto Svein Erik Fylkesnes

Vi kan alle lese en tabell, vi har alle sett at i denne kokos ligaen så kan du ikke ta noe for gitt og vi visste at kamp programmet vårt på papiret er tøffere enn lagene rundt oss tabellen. Kampen mot Bergsøy var på alle måter en svært viktig kamp, seieren mot Bergsøy gjør at vi har sagt farvel til nedrykkskampen og det er selvsagt mye hyggeligere å være med å kjempe om en kvalikplass der et av lagene i potten sannsynligvis er et Sandneslag i fritt fall.

Ny god kamp fra Sune. Foto Svein Erik Fylkesnes

Vi spiller en god førsteomgang og viste gjestene fra Bergsøy at vi er et bedre lag. Vi står godt bakover og de gangene gjestene kommer til muligheter er Odne i det umulige hjørnet. Han plukket blant annet avslutningene til Bergsøys storscorer Emil Raknes som det var lavthengende frukt. Vi kommer tidlig 6 mål foran, ledelsen holder vi inn til pause og det står 15-8 ved halvspilt omgang. Vi ser ut til å ha full kontroll på kampen.

Men drama skulle det bli. Et allerede skadepreget Rygerlag skulle få flere skudd for baugen. Før halvspilt omgang var både playmaker Theodor C og Herman Thysted satt på sidelinja. Et stykke ut i 2. omgangen måtte Sindre gi seg. Endringene gjorde at vi mistet mye av rytmen og Bergsøy tok muligheten på strak arm og satte oss under sterkt press. Midtveis i 2 omgangen hadde 7 mål til pause blitt til 3 og det ble jobbet febrilsk på både bane og benk for å få satt nye konstellasjoner og snu initiativet til vår favør.

I fjor spilte de Bring for Hundvåg, på slutten av kampen i dag var både Jakob og Gasten, begge født i 2006 på banen i 1. divisjon og begge fikk nettkjenning.

På dette tidspunktet står vi med et rekordungt lag og ansvaret ble lagt på de unge skuldrene til Jakob, Sune og Theodor K. Det var nok flere som var spent på hva unggutta kunne få til en i en så presset situasjon. For de som var bekymret var denne kortvarig. 17 år gamle Hundvåg gutten Jakob som har hatt sine innhopp tidligere tok det store ansvaret som var lagt på de unge skuldre. Uredd og tøff i satsingene utfordret han fysiske sterkere motstandere gang på gang og sikret både mål og straffer. Theodor K, som har hatt en trøblete sesong med skader, fulgte opp fra venstrekanten mens Sune som har vært vår bestemann de siste kampene fulgte opp på sitt vis. Så hadde vi og to bautaer bak i Mikkel og Ferdinand som tok de fysiske kampene og bakerst vartet Odne igjen opp med flere gode redninger.

Travel ettermiddag for Stavanger Idrettsklinikk og Eirik Garnevik. 3 nye nøkkelspillere måtte kaste inn håndkle, to av de før pause.
Foto Svein Erik Fylkesnes

Vi kan nå gå inn til de 3 siste kampene med lave skuldre og spille helt uten press. Poengmessig har vi heng på kvalikplassen, men skal vi henge med her må vi ha minst 2 seire på de 3 siste kampene. Det er selvsagt fullt mulig, men med den skadelista vi har ved inngang til påske så kan det bli en tøff affære med 3 kamper på 10 dager. Neste oppgjør er mot Sandefjord i Jotunhallen 3. april, fram til det må vi håpe Stavanger idrettsklinikk og Eirik Garnevik kan få så mange som mulig spilleklare igjen.

Theodor Kvernenes spilte med selvtillit og tok ansvaret som ble lagt på hans skuldre. Foto Svein Erik Fylkesnes

Det er gledelig å se at det arbeidet Morten og Jonas startet med våre ungdommer i høst og som Jonas og Knut Ove har videreført nå høster frukter. Flere av våre unge gutter har tatt store steg denne sesongen og har vist at de kan bidra i 1. divisjon. Det ligger fortsatt noen timer til i både styrkerom og på håndballbanen for å få fysikk og erfaring til å bli etablerte 1. divisjonsspillere. Men med tillit fra trenere og treningsvilje så kommer mulighetene. Det er derfor godt å se at de blir godt tatt vare på.