– Uvant å spille uten klister – Ryger

– Uvant å spille uten klister

De siste kampene for våre to yngste landslag er over, begge møtte Østerrike. For U gutta som har Andreas og Ola i troppen ble det et nytt tap, mens Guttelandslaget med Gaston vant 30-27. Vi tok en prat med Ola på vei hjem fra Portugal.

Det ble altså 3 tap for Ungdomslandslaget og i siste kamp ble det 31-25 tap mot Østerrike. Til handball.no sa landslagstrener Jan Thomas Lauritsen dette om kampen:

Dette var kanskje den dårligste kampen vår her i Portugal. Vi lyktes ikke så godt i første omgang, men innsatsmessig var det bedre i andre omgang. Samspillet var ikke på topp, og da blir det tungt. Østerrike var bedre enn oss i dag.

Her kan du lese hele saken lagt ut på handball.no
Østerrike ble for sterke for de norske U-gutta | handball.no

Støtt Ola, Andreas og de andre unge lovende hådballspillerne gjennom kjøp av de gode Bambusastrømpene.
Vi vil oppgradere balkongen som er stedet møter, kampforberedelser og mye annet skjer. Dette kommer alle brukere av hallen til gode.
Ta kontakt med en av spillerne eller send oss ei pm.

Andreas noterte seg for 1 mål, mens Olav måtte se kampen fra tribunen:
«Vi var 3 høgrekanter på denne samlingen så en av oss måtte stå over hver sin kamp. Jeg stod over kampen vi spilte mot Østerrike, som er en kamp jeg mener vi egentlig skal vinne 10/10 ganger. Vi var ikke på fra start og slet med å finne en rytme i kampen».


Guttelandslaget er i Ungarn og motstander var Østerrike. Gaston noterte seg for 4 scoringer. Landslagstrener Kristoffer Froestad sa dette om dagens kamp:

Vi gjorde vår beste kamp i dag. Vi fikk mange redninger bakover og kunne løpe mye kontra. Til tross for 17 scoringer i førsteomgang, hadde vi en del bomskudd, men vi turte å løpe på dem hele veien. I andreomgang brant vi mye alene med målvakt og slapp Østerrike litt innpå noe som stresset oss litt. Det siste kvarteret slapp vi ned skuldrene og da spilte vi bedre.
Her kan du lese hele saken på handball.no
Guttelandslaget seiret mot Østerrike | handball.no

Gaston med 4 mål mot Østerrike i dagen kamp.
Foto Svein Erik Fylkesnes

Men for Ola og U-gutta ble det spesielle kamper, å spille uten klister er høyst uvanlig og vi møtte spøøre Ola om hvordan dette var:
Ballen var helt ny for oss, men også for de andre laga. Å spille uten klister, på ett såpass høgt nivå er veldig krevende og spesielt når det er en 3’er ball. Vi ble mer og mer kjent med ballen desto lengre vi brukte den, men den er fortsatt ikke helt optimal, mener jeg. Det er ikke veldig stor forskjell på den nye klisterfrie ballen og en vanlig håndball uten klister. Det er bare bittelitt bedre grep.

Ola i aksjon mot Portugal


Når du nå reiser hjem, hva sitter du igjen med etter samlingen:
Samlingen i seg selv har vært en veldig fin opplevelse for min del. Det å kunne delta på internasjonalt nivå er veldig stort og er grunnen til jeg spiller håndball. Selv om vi reiser hjem igjen uten seier så er jeg fornøyd med egen innsats. 4/4 på to kamper er ikke mye mål, men er fornøyd med 0 bomskudd.

Nå venter kamp mot Nøtterøy onsdag før både Ola, Andreas og Gaston til helga skal spille sluttspill i Lerøy og Bringserien.