Vant toppkampen 29-26 – Ryger

Vant toppkampen 29-26

Det var lag 2 mot nr 3. Det var Viking Stavanger mot Viking Bergen, det var fysikk, dueller og det var et hjemmelag der de fleste akkurat hadde kommet seg ut av senga etter ei koronauke. Og det ble en etterlengtet revansje fra tapet i Bergen i høst.

Lars Henrik Hygen var nådeløs mot gamle lagkamerater fra Bergen.
Foto Svein Erik Fylkesnes

Som i sist hjemmekamp var det bortelaget som kom best i gang. Etter fem minutt var stillingen 1-4 der gjestene var både dyktigst og hadde marginene med seg. Men så kom hjemmelaget for fullt. Forsvaret ble vanskeligere å trenge igjennom, Trygve Jensen plukket noen viktige baller og Trondur fikk stilt inn skuddarmen og viste hvorfor ingen i 1. divisjon har flere spillemål enn han. 1-4 ble til 11-.8 og det så lyst ut. Men bergenserne var ikke kommet til Stavanger uten å gi kamp om poengene og når vi så ut til å få kampen inn i vårt mønster slo de tilbake og på få minutter var 11-8 blitt til 11-12. Vi avslutter omgangen godt og kunne gå til pause med ledelse 15-13.

9 nye mål fra Trondur. Viking TIF prøver til ingen nytte med livtak.

Andre omgang fører vi fra start til slutt. Vi er oppe i en 5 målsledelse og ser ut til å ha kontroll. Men i håndball snur det fort. Midtveis i omgangen er vi kun 1 mål foran, men igjen viser vi moral, innsatsvilje og at dette var en kamp vi ville vinne. Selv om TIF gjorde de kunne kom de aldri nærmere og vi kunne lose inn en en velfortjent 3 målsseier i det som var en solid lagseier, spesielt med tanke på coronautbruddet vi har hatt som gjør at vi kun har fått trent sammen med hele laget 2 ganger siste uka.

Bosatt i Bergen og spiller for Viking Stavanger. Trygve Jensen med flere viktige redninger
Foto Atle M Oftedal
5 mål på 5 mulige. Bra kamp av den unge jærbuen
Foto Hans Lie

Skal vi sette noen kryss i margen denne gangen så er det nok en gang vår færøyske duo Jonas og Trondur som gjøre livet surt for motstander. Vi må også trekke fram Jonas Løge som fra høyrekanten gjør 5 av 5 og Trygve Jensen som i viktige faser har noen gode redninger.

Med kveldens seier er vi før første gang oppe på andre plass, fem poneg bak Sandnes, et foran Follo og Viking TIF.