Velkommen Julian – Ryger

Velkommen Julian

En ny færøying flytter til Stavanger for å studere og spille håndball. Vi ønsker Julian Kragesten velkommen til Ryger. Julian kommer fra den tyske klubben ATSV Habenhausen som spiller på nivå 3 i Tyskland.

Julian føyer seg inn i rekken av færøyinger som siste årene har spilt håndball her i Stavanger. Kjartan var hos oss i 2 sesonger, Helgi i 3 sesonger, mens Jonas var her i to perioder. Med Jonas i København og Helgi i Kristiansand sto vi igjen med Trondur som en alene færøying. Vi har hatt dialog med Julian i en lengre periode og er svært glad for at det nå har løst seg med økonomistudier på UIS og spill for Ryger.

Morten har dette å si om Julian
Klubben har vist at det er en god match mot det færøyske dna. Julian er en ung spiller som kommer til Ryger og Stavanger for å utvikle seg. Han er treningsvillig og har gode holdninger. Han er en stabilt god forsvarsspiller og vi har stor tro på at han skal ta nye steg i Ryger.

Julian sier dette om hvorfor han nå flytter til Stavanger:
Jeg var veldig fascinert av klubben, da jeg kjente klubben fra før, og har hørt hvor ambisiøs den er. Jeg føler at jeg kan hjelpe klubben videre og også utvikle meg selv som håndballspiller. Jeg gleder meg veldig til å begynne og gleder meg til å oppleve mer av Stavanger.»

En færøying har blitt til to og det er klart for færøysk sisu i både hallen og på hybelen.
Foto: Trine Nessler Wichmann

Nå skal den færøyske duoen fører gode tradisjoner videre i Stavanger. Vi håper for utleiers del at de slipper å bli introdusert for det færøyske sauekjøttet. Det går enda rykter om denne retten i østre bydel.