Velkommen Theodor – Ryger

Velkommen Theodor

En ny midtback vil ikle seg Rygerdrakta neste sesong. Theodor Claesson kommer i fra den svenske 1 divisjonsklubben AMO hvor han var med å spille klubben opp i den svenske eliteserien. Nå tar den talentfulle 20 åringen med seg flyttelasset til Stavanger og blir en del av Ryger de neste 3 sesongene.


Stavanger har historisk hatt en rekke svenske håndballspillere både i den mørkeblå Vikingdrakta og den hvite SIF drakta. Siste årene har «utlendingene» vært rekruttert fra Færøyene og Danmark, nå er vi igjen klar for å få en spiller fra «søta bror». Sånn sett blir Theodor den første svensken som ikler seg Rygerdrakta. Veien til Ryger har gått fra en svenske til en annen- Martin Frändesjø, som har vært en del av trenerteamet har vært en viktig brikke for oss i rekrutteringsprosessen.

Theodor i aksjon for AMO
Foto: M. Storm Foto

Theodor var besøk i Stavanger for noen uker siden og etterlot seg et godt inntrykk både på og utenfor banen. Vi er svært glad for at han nå tar turen tilbake, denne gangen for å bli. Til høsten skal vårt hjemmepublikum bli bedre kjent med han, men vi har fått Theodor selv til å si noe om seg og sin bakgrunn:

Jag heter Theodor Claesson och är en 20 årig kille från Sverige. Mina intressen i livet är handboll och musik. Jag började spela handboll i Vetlanda HF när jag var 7år gammal.  När jag skulle börja i gymnasiet fick jag frågan av sävehof av vara en del i deras akademi.

Efter 3år i akademin och 2år i A-laget valde jag att gå till Amo HK för att vara med och ta upp dem  till handbollsligan vilket jag har tyckt varit jättekul.

När Ryger hörde av sig och berättade om deras framtidsplaner och den satsning som görs för att spela i REMA1000 så kände jag att det passade mig perfekt.

Det är en klubb och stad som förtjänar att spela i högsta ligan.

Det ska bli spännande att få spela med dessa duktiga killar och även ha Morten som tränare, tillsammans tror jag att framtiden för Ryger HK kommer vara ljus.

Vi selger strømper fra vår hovedsponsor. Send oss pm eller ta kontakt med en av spillerne.

Med Theodor på plass så begynner neste års spillerstall å sette seg. Med Odne Evensen Hagen (målvakt Melhus), Linus Høgdahl (back, Charlottenlund), Mikkel Milling Hansen (linjespiller Nørre Djurs), Herman Thysted (back, ØIF Arendal) og nå Theodor Claesson (midtback,AMO) så har vi fått gode erstatter for Trondur Mikkelsen, Steffan Stollig, Kjetil Johansen, Jesper Røisland, Magnus Orri Axelsson og Trym Hamre Johannessen som har valgt å søke utfordringer andre steder. Så har vi også store forventninger om at våre unge talenter vil melde seg på i kampen om plassene i en startoppstilling.