Vi er videre i cupen – Ryger

Vi er videre i cupen

Vi vinner 32-28 over Sandnes og er videre i cupen. Hjemmelaget gikk respektløst til verks og ledet på det meste med 4 mål og viste at seieren mot Nærbø ikke var noe blaff. I slutten av 1. omgangen og begynnelsen av 2. avgjør vi i realiteten kampen og går fra å ligge under 16-13 til å lede 16-19.

Først litt om vertene Sandnes. Etter å ha mistet mange spillere har Dalibor Sedjak fått sving på de unge talentfulle Sandnesguttene. Brødrene Lea Knutsen stod for 13 av Sandnes mål og viste at det er mange 1. divisjonslag som skal slite med å holde tett når de setter opp tempo. Bakerst i dag stod Simon Stava bra de første 25 minuttene og denne trioen var en sterkt medvirkende årsak til at vi kom bakpå.

Samson Bjørke Kallestad med 8 scoringer og svært medvirkende når vi snudde kampen

Første obligatorisk kamp er alltid gøy og vi visste at Sandneslaget var fulle av selvtillit etter gode treningskamper siste uka. Vi kommer allikevel på hælene fra start der lite stemmer. Vi er langt fra det nivå vi ønsker å være på og det er Samson Bjørke Kallestad og «sandnes dødaren» Vegard Dybdahl som setter standarden på der vi bør være. På slutten av 1. omgangen kommer resten av laget etter og vi vinner en 5-6 minutters periode før og etter pause med 6-0 og overtar initiativet. Selv om Sandnes aldri gav opp så hadde vi i store deler av 2. omgangen god kontroll.

Et lokaloppgjør er alltid forbundet med prestisje. Det var 2 lag som ville vinne og med 200 tilskuere på tribunen var dette noe mer enn en vanlig treningskamp. Når det er sagt var begge lags trenere klare på at cupkampen var ledd i oppkjøringen og siste uke har vært en hard uke for begge lag med treninger og kamper. Sånn sett bar kampen og preg av det og at begge lags trenere hadde like fullt et øye på serieåpningen som på avansement til 4. runde.
Aftenbladet om kampen:

Tord Bleivik i aksjon

Vi er nå 10 dager unna seriestart borte mot Kolstad. I går hadde vi en fin trening sammen med Kristiansand Topphåndball og cupkampen i dag markerte slutten på 1 måneds hard oppkjøring. Neste uke legger vi dagens kamp bak oss og skal ha treninger sammen med dagens motstander Sandnes. Vi nærmer oss seriestart, vi gleder oss stort til deg.

Fredag fikk vi gladmeldingen om at Sindre Gausdal Johannessen allikevel ikke hadde brudd i hånda slik som diagnosen fra røntgen sa. MR viste at det «bare» er en kraftig forstuing og dermed er 8 uker med gips byttet ut med håp om å bli spilleklar om noen uker.