Vi møter et godt håndball lag – Ryger

Vi møter et godt håndball lag

Sandefjord rykket ned fra Rema 1000 ligaen med knapp margin i fjor. De har klart å holde stammen i laget i tillegg til at de har styrket laget med spillere som er minst like gode som de som forsvant. Med andre ord, vi møter et godt håndball lag og vi må igjen prestere årsbeste om vi skal få oss den førjulsgaven vi ønsker oss, 2 poeng.

Før sesongen var Sandefjord laget som «alle » forståsegpåere utpekte til den klare opprykksfavoritten. Ikke rart det, de har holdt stammen i laget inn takt og det har forsterket de posisjoner de mistet spillere. I innledningen på sesongen så alt ut til å gå samme vei som spådommene. Favorittene feide motstanderne av banen de 4 første kampene og så både sterke og ustoppelige ut. Så kom første feilskjær. 7 målstap borte med Charlottenlund var mye, men med stor seier i påfølgende kamp mot våre overmenn fra Melhus gjorde at de kunne sette seg selv i en god posisjon om det slo Viking TIF på hjemmebane. Det klarte de ikke og var med et 4 poeng bak serielederen fra Bergen. Skuffelsen var desto enda større når de nabo Falk slo de med to mål i vestfoldderbyet i en kamp som endte 20-18. Mot Bergen sist var egentlig en kniven på strupen kamp, en kamp hvor de kom bakpå men spilte seg opp og vant fortjent etter en god 2. omgang.

Sist Sandefjord var i Stavanger var i Rema 1000 ligaen september 2020. Det ble tap og rødt kort på Sander Ree Lindstad
Foto Hans Lie

Vi møter først og fremst et godt lag. Et lag som ikke har de store svakheter og som har en bredde større en de fleste lag i divisjonen. De har flere spillere med erfaring fra Rema 1000 ligaen og sånn sett er det kanskje feil å trekke fram noen. Men vi våger allikevel å sette et kryss i margen på målvaktsduoen Sander Akerlie og Johan Bergquist som har vekslet på å stå og der begge har levert på et nivå få andre målvakter i divisjonen kan vise til. Vi må også sette ett kryss i margen på Sander Linderud og Johannes Gurrich. Gurrich herjet i fjor for Falk og har nå byttet til Sandefjord og er absolutt verdt å se opp for.

Lars Henrik Hygen putter mot Sandefjord i 2020.
Foto Trine Nessler Wichmann

Men vi går selvsagt for seier. Det er kamper mot gode lag som ekstra gøy å spille mot og som er ekstra gøy å vinne mot. Vi vet at formkurven vår peker rett vei, vi vet at ingen tar oss på innsatsen og vi vet at hvis vi levere på det vi er gode for så kan poengene bli igjen i Stavanger. Vi viste mot Bergen sist at vi kan, klarer vi å heve oss enda litt til kan det godt være at hvalbiff står på menyen etter kampen.

La oss håpe vi ser en like glad og jublende fysio på søndag som sist vi møtte Sandefjord
Foto Trine Nessler Wichmann


Vi gleder oss stort. Vi håper at vårt trofaste publikum vil støtte oss, selv om det er førjulstid har kamp om tida. I kronekampen mot Bergen var det over 1000 tilskuere og en fantastisk stemning. Vi håper at minst halvparten vil komme igjen. Vi trenger dere alle, dere er vår ekstra mann.