Vi møter Haslum onsdag – Ryger

Vi møter Haslum onsdag

Onsdag tar vi turen til Nadderud Arena for å møte Haslum. Ei uke etter håndballdramaet mot Fyllingen møter vi et formsterkt hjemmelag som sist onsdag tok skalpen til Elverum og som fulgte opp med seier borte mot Kolstad søndag.

Vi møter nok et lag som har spilt lenge på øverste nivå og som har fått plukket flere pokaler med hjem til Nadderud Arena. Hjemmelagets storhetstid var i tidsrommet 2011-2014 hvor det ble 3 seriemesterskap. Klubben kan også slå i bordet med 4 cupmesterskap og 2 tapte cupfinaler. Da er ikke tidsrommet 2003-20005 glemt der laget var i 3 cupfinaler og fikk en kongepokal.

Siste medalje var seriesølvet i 2015/16. Etter den tid har laget tapt terreng til blant annet Elverum og ØIF Arendal, noe som sannsynligvis har sammenheng med at de to førstnevnte klubber har budsjetter et par hakk opp. Klubben har både kultur og en spillerstall med ferdigheter til å kunne slå alle, det viste de med nedsablingen av Elverum sist uke. Stabiliteten har de siste årene ikke vært god nok til å være en utfordrer til seriemesterkapet.

Ole Andre Lerang møter Trond Tjemsland til keeperduell
Foto: Nancoo Hoogstad.

Som i så mange andre klubber har Haslum blitt en springbrett ut for unge talentfulle håndballspillere De mest kjente er Sander Sagosen og Kent Robin Tønnessen. Bare ifjor forsvant Tobias Grøndahl til Elverum og Sander Øverjordet til Mors Thy. Selvsagt anerkjennende at de får opp talenter i lokalmiljøet og at talenter velger å komme til Haslum for et steg videre i karrieren, men for alle klubber som år etter år mister dyktige spillere til bedre rangerte klubber blir det en krevende øvelse når kontinuiteten uteblir. Haslum har ikke bare gitt fra seg spillere, men også hentet inn utenfra Nå er det Sveits de har rettet sitt blikk mot og både Suter og Glatthard er hentet derfra siste to åra mens Hallgren kom fra Follo før denne sesongen.

Om spillere har forsvunnet ut av klubben finnes det fortsatt mye kvalitet igjen og den erfarne målvakten Trond Tjemsland, Anders Røe og Stian Breivik er 3 eksempler på at spillerstallen holder et godt norsk Rema 1000 liga nivå.

Hva med oss da? Vi er, som i stort sett alle kamper vi spiller, underdogs og setter du pengene dine på hjemmeseier får du ikke mye mer igjen enn det du satset. Vi vet at vi møter lag som på papiret er sterkere enn oss.

Scott og Rasmus har nok kampplanen klar. Den inneholder neppe 8 spillere i sluttsekundene
Foto: Trine Nessler Wichmann

Men håndball spilles ikke på papir. Derfor går vi på banen for gjøre vårt beste og ønsker at vi skal følge opp det nivået vi viste i store deler av kampen mot Fyllingen. Vi skal bite oss fast og gi Haslum tøff kamp i 2×30 minutt.

Kampen ser du på direktesport kl 18.00