Vi møter ØIF Arendal søndag – Ryger

Vi møter ØIF Arendal søndag

Ny tøff motstander på motsatt banehalvdel når ØIF Arendal tar turen til Stavanger søndag. ØIF Arendal har uttalt mål om å utfordre Elverum om tittelen norges beste lag og er en av få klubber som har spillerstall og økonomi til å gjøre det.

Med nesten 18 millioner mot våre 1,5 i budsjett så er forskjellen mellom klubbene enda større utenfor banen enn de 9 poengene som skiller oss etter de 9 første serierundene. En god konto med penger er en fordel og kanskje en forutsetning når du skal utfordre de beste og skape et topplag over tid. Heldigvis betyr lommeboka lite når dommeren blåser igang. Da er det 7 mot 7 på 20×40 meter over 2×30 minutt som betyr noe. Vi vet det blir en vanskelig oppgave, men vi lar oss inspirere av tabellnabo som Fjellhammer med sitt unge lag kriget ut hjemmelaget på sin egen hjemmebane, Sør Amfi.

Herman Gjekstad i fargen han kler best. Fra fjorårets kamp mot Lillestrøm.
Foto: Trine Nessler Wichmann

Laget trenes av Marinko Kurtovic som var trener for Stavanger Håndball i 2002. Det vakte overskrifter når han den gang sa opp i protest mot styret og kalte styret for amatører. På laget han trente spilte da en ung Ole Erevik og dagens markessjef i Nærbø Jonas Edland.

Les artikkelen i aftenbladet i 2002.
https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/KWqzo/kurtovic-sier-opp-i-protest

Kurtovic var også aktuell for retur til Stavanger i 2006. Også dengang medførte det utfordringer da daværende Stavangertrener Rune Erland hadde kontrakt og fikk vite om kandidaturet gjennom avisa.
https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/GOv6V/erland-usikker-pa-trenerfremtiden

På ØIF spiller også Stavangergutten Mario Matic. Matic er SIF gutt og veien til Arendal gikk via Sandnes og Fyllingen og det blir nå et nytt gjensyn med sin gamle hjemmearena. Hva Matic står får fikk vi sett i sluttsekundene av Fjellhammerkampen der han ut av ingenting tryllet fram et mål i sluttsekundene.

Sist men ikke minst blir det gjensyn med Herman Gjekstad. Høyrekanten som var med å spille oss opp i Rema 1000 ligaen men som forlot Stavanger til fordel før Arendal før sesongen.

Kampen spilles søndag kl 18.00 i Stavanger idrettshall. Vi har idag sluppet noen frigjorte sesongkort og slipper de siste i morgen så billetter er det fortsatt mulig å få i appen eller på viking.woow.no