Vi ser på Halden TH – Ryger

Vi ser på Halden TH

Vår 3. kamp i Rema 1000 ligaen spilles søndag kl 16.00 når vi tar turen til Halden. En ny vanskelig bortekamp venter og vi møter et Haldenlag som ser ut til å fått gode erstattere inn for de mange spillerne som forlot klubben etter fjorårssesongen.

En som fortsatt spiller i Halden og som det er umulig å ikke legge merke til er Trym Bilov-Olsen. For de som ser kampen på direktesport.no søndag vil trolig umiddelbart legge merke til Olsen. Han er stort sett involvert i det meste Halden foretar seg og med han og Tole Schrøder, dansken som kom fra Randers før fjorårssesongen, sa har de angrepskraft nok til på en god dag å vinne kamper på egenhånd.

Halden TH er et utstpring av Tistedalen og ble opprettet i 2011. Laget rykket opp i øverste nivå i 2013/14 sesongen der de knep den direkte opprykksplassen med 1 poeng foran….. Viking Stavanger.

Kampen spilles i den omdiskuterte og gamle Remmenhallen, en hall som gjør at Halden må ha dispensasjon for å spille i. Håndballmiljøet har i en årrekke jobbet for ny hall i Halden, lite samarbeidsvillige politikere har gjort de forhåpninger har bristet nesten før de har kommet på bordet. Nå ser det endelig ut til at håndballen får sin etterlengtede hall og som forhåpoentligvis kan gi byen det anlegg som trengs for å ha et topphåndball lag.

Halden trenes av den gamle Vikingspilleren Jan Thomas Lauritsen som spilte for oss fra 1995-2002 og var med og sikret et seriemesterskap og to cupmesterskap for oss før han ble proff i Tyskland. Lauritzen er forøvrig med sine 254 a-landskamper den spilleren med nest mest kamper med flagget på brystet. Kun Steinar Ege har flere.