Vi ser på motstander Kolstad – Ryger

Vi ser på motstander Kolstad

Kampen for tilværelsen er igang. For 3 år siden sesongåpnet vi mot Avaldsnes i 2. divisjon, nå venter Kolstad i Trondheim. En lang vei er gått og nå gjenstår det største hinderet av de alle. Kampen for å overleve.

Onsdag formiddag setter vi oss på flyet til Trondheim og møter en klubb som vi så gjerne vil bli like god som både på og utenfor banen. Det er svært gledelig at håndballbyen Trondheim igjen er på kartet. Veien til toppen har vært lang for trønderhovedstaden og etter Heimdals konkurs i 2007 var Trondheim uten topphåndball på herresida i 8 år. I 2102 startet Kolstad satsinga på vei mot toppen og 3 år senere var de i eliteserien. Siden den gang har de markert seg med høye tilskuertall, gode resultater og ny hall og lagt seg hakk i hel på Elverum og ØIF Arendal både når det gjelder resultater og rammevilkår.

Det er garantert et svært revansjesugent lag vi møter. Tap mot nyopprykkede Fjellhammer i serieåpningen var et bananskall uten sidestykke og en 2. omgang som hele Kolstad garantert hadde mareritt om. «Ekspertene» var klare i sine forhåndstips at laget er noe svekket etter at Tom Kåre Nikolaisen og William Aar fant fram passet og dro utenlands, men troppen inneholder fortsatt så mye kvalitetsspillere at de også i år vil være med å kjempe i toppen av Rema 1000 ligaen.

Ser vi troppen til Kolstad legger vi merke til en trener og en spiller som har ikledd seg Vikingdrakta. Håkon Følstad og Thor Magnus Five kom som unggutter til Stavanger for å trene under Gunnar Blomback. Five la opp etter fjorårssesongen, mens Følstad nå er en av de rødkleddes nøkkelspillere. På benken har trener Stian Gomo hentet de tidligere Vikingspilleren Vegard Samdahl som assistent.

Tidligere Vikingspiller Håkon Følstad tilbake i moderbyen Trondheim og Kolstad
Foto: Kolstad

Med mulighet for kun 200 tilskuere slipper vi Kolstads 8 spiller publikum.
Det er imponerende hvordan de siste årene har klart å få trønderne til å komme på kamp. Det handler om en godt drevet klubb som har gjort mange riktige steg på en laaaaang vei for topphåndball på herresida.

På mange måter er Kolstad en klubb og Trondheim en by vi kan se til. Lange håndballtradisjoner, år i bakevja og likgyldighet til å skape topphåndball. Nå har Kolstad gått foran, vi drømmer om å komme i sporene etter. Da er det en ting som gjelder. Kampen for tilværelsen.

Den starter i morgen. Vi gleder oss.