-Vi skal reise oss – Ryger

-Vi skal reise oss

Vi startet godt, ledet 3-0, stod godt bakover og Ole Andre Lerang reddet det som kom. Så var det stopp. Bråstopp. Vi scorer et mål på 20 minutt og blir utspilt og parkert. Takk til det lydhøre og gode publikummet som heiet oss fram. Vi skal komme sterkere tilbake. Det vi leverte i dag er langt unna det nivået vi ønsker å være på.

All honnør til Bækkelaget. De lot seg ikke stresse av den svake åpningen. Bakover stod de så flatt og kompakt som de gjør på sitt beste og bakerst stod Nicolai Wiig og plukket skudd fra alle posisjoner. I starten brenner vi flere gode opplagte sjanser, vi blir stresset og mister flyt, troa på det vi holder på med og tar avslutninger som blir for enkle på dette nivået.

Bildet beskriver godt hvordan vi har det ikveld.
Foto: Trine Nessler Wichmann

Bækkelaget straffet oss hardt. Det var ikke bare i angrep vi slet. Når vi begynte å bomme framover mistet vi også grepet bakover. Emil Midtbø Sundal fikk flere og flere ganger det lille handlingsrommet han trenger for å putte de scoringene som har gjort han til toppscorer de siste 3 årene i Rema 1000 ligaen. 9 mål stoppet han på i kveld.

Aftenbladet om kampen:
https://www.aftenbladet.no/sport/i/OQpnKE/viking-ble-fullstendig-avkledd-i-egen-hall

Helgi ble fortjent kåret til vår beste spiller.
Foto: Svein Erik Fylkesnes

I dag får vi kjenne på hvor tungt det kan være for et nyopprykket lag som ikke treffer dagen i Rema 1000 ligaen. Heldigvis kommer kampene på rekke og rad og når kvelden i dag er over skal vi være ferdig deppa. Mandag møter vi i styrkerommet og starter forberedelsene til neste kamp som blir en ny tøff kamp, denne gang borte mot Drammen.

Rogalands avis om kampen:
https://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/sport/skade-og-sykdomsfritt-viking-var-sjanselose-1.1782376

Nicolai Wiig storspilte og frustrerte vikings angripere. Han ble kåret til sitt lags beste spiller
Foto: Svein Erik Fylkesnes

Vi skulle gjerne vært denne kampen foruten. Men nå er det bare en ting å gjøre. Lære av det som har skjedd. Se framover og ta lærdom slik at vi er enda bedre rustet neste gang.

Sindre Johannessen var tilbake etter skade og fikk sin debut i Rema 1000 ligaen