Viking – Bækkelaget søndag – Ryger

Viking – Bækkelaget søndag

Vi er klar for vår 3. hjemmekamp og denne gang er det Bækkelaget som kommer på besøk. Bækkelaget er en av kontinuitetsbærerer i den norske toppdivisjonen og Oslolaget har «alltid» vært å finne blant landets beste klubber.

Det blir med andre ord et nytt møte mot et godt og vel etablert lag med lang fartstid på øverste nivå. Bækkelaget har stort vært å finne midt på tabellen og har sporadisk vært innblandet i topp- og bunnstrid. Klubben har fått fram en rekke gode håndballspillere som har forsvunnet ut av klubben når større og mer pengesterke klubber har vist sin interesse. Kevin Gulliksen, Kristian Sæverås, Christian O`Sullivan og Magnus Abelvik Rød er eksempler på spillere som har ikledd seg den gule drakta.

Bækkelaget ligger på 4. plass på tabellen og kan vise til flere gode kamper. Seier borte mot Runar Sandefjord og uavgjort mot sterke ØIF viser hvor høyt toppnivået er. Sist runde vant de over Fjellhammer med 32-28.
Mens en rekke spillere har forsvunnet ut av klubben så er det en spiller som «alltid» har vært der. Emil Midtbø Sundal har sesong etter sesong hamret inn scoringer og er Rema 1000 ligaens toppscorer 3 år på rad. Så her er det bare for Ole Andre, Simon og Andre til å forberede seg på en travel kveld i buret.

Skal vi gi gjestene kamp må denne karen stoppes
Foto: Bækkelaget

På benken er det Jørgen Laug som har tatt over jobben etter Tom Eirik Skarpsno. Jørgen har vært oftere i Stavanger i Bækkelaget. Først var han assistent til Jan Karlsson når Viking sist var i toppdivisjonen. Deretter trente han Charlottenlund i 2 sesonger og ledet trønderlaget i alle 4 oppgjørene vi hadde mot de i 1. divisjon. Nå har han altså overtatt Bækkelaget og med vårt opprykk så blir det ny tur til Stavanger for trønderen.

Med andre ord, det blir en spennende og tøff kamp for oss søndag. Vi gleder oss og når vi møter lag som er bedre enn oss trenger vi all støtte vi kan fra tribunen. Billetter er det noen igjen av ennå så gå inn i appen eller på viking.woow.no og kom i Stavanger idrettshall søndag kl 18.00. Vi håper både se og høre deg.