Viking – Elverum søn kl 17.00 – Ryger

Viking – Elverum søn kl 17.00

Søndag møter vi Elverum i 4. runde i NM. Kampen går bare 3 uker etter de gjestet oss i serien. Alle håndballelskere som overvar den kampen fikk se en håndballgodbit. 1. omgang fordi vi spilte jevnt med de. 2. omgang fordi vi fikk se noen detaljer og tekniske finesser du sjeldent ser i en håndballhall i Rogaland.

Cupkampen blir en liten gulrot for oss i en hverdag hvor fokus er på Rema 1000 ligaen og «kampen for tilværelsen». Vi har visst at veien til finalen i cupen for vår del med stor sannsynlighet stopper lenge før finalen. Med dagens seedingssystem skal Askeladdene har mye flaks med trekningen for at slik skal skje. Det betyr ikke at vi ikke vil gi alt når vi nok en gang får lov til å spille mot et av de beste lagene som har vært i Norge. Å møte de beste er den beste trening vi kan få.

Tore fikk sitt første mål mot Elverum. Denne gang er Blonz ute med skade
Foto: Hans Lie

Elverum har siden sist de gjestet oss gjort jobben i den hjemlige serie og sikret seg de poeng som er mulige. Her hjemme har det haltet litt, ikke mer enn at de har sikret seg full pott, men de har måtte jobbe mer for seierne enn det som var spådd på forhånd. Sist mandag hadde Halden matchballen i handa 40 sekund før slutt, men Elverum viste at de beste også har marginene med seg. Utrolig nok kom de fra Halden medd begge poengene. Hva toppnivået deres er fikk hele Europa se når de vant på imponerende vis mot Porto på bortebane i Champions league.

Rasmus Boysen forlot Elverum denne uka. Kanskje noen andre tar tak i trøya til Jonas denne gang.
Foto: Hans Lie

Sist gang ble vi snytt for stjerna Luc Abalo. Denne gang er han med, mens den andre stjerna, «vår» Alexander Blonz er ute med skade. Det betyr en attraksjon inn, en ut.

Vi har nå spilt 5 kamper i Rema 1000 ligaen og fått med oss 4 poeng. Det er vi selvsagt fornøyd med. Etter to seire på rad gikk vi til lokaloppgjøret mot Nærbø med håp om seier, men kombinasjonen av å møte et tent og revansjesugent hjemmelag og med et slitent og skadepreget Vikinglag var ingen god miks. Nå er vi nulstilte. Klar til å måle krefter mot et av europas beste lag.

Det er i skrivende stund fortsatt noen billetter igjen. Som sist vil det blir utsolgt og gå derfor inn i appen eller http://viking.woow.no

Foto: Trine Nessler Wichmann