Viking – Fyllingen onsdag kl 1800 – Ryger

Viking – Fyllingen onsdag kl 1800

Ny kamp allerede onsdag når Fyllingen Bergen kommer til Stavanger. Fyllingen har lang tradisjon fra øverste nivå og en rekke spillere fra Stavanger har vært innom de gule og blå. Vi ser her på onsdagens motstander.

Først må vi benytte anledningen til å gi Fyllingen en tommel opp for måten klubben ivaretok spillerne under coronakrisen. Som en (om ikke den eneste??) av få klubber valgte de å ikke permittere spillerne når Norge ble stengt ned. Vi sitter kanskje i glasshus her, men for Viking og en del andre klubber var permitteringer eneste utvei for å sikre framtidig drift. Andre klubber som hadde samme valg som Fyllingen, valgte å permittere. Så fort sesongen oppkjøringen var i gang ble det kjøpt spillere få andre klubber hadde hatt råd til. Valget til Fyllingen står det respekt av og vi synes det klubben våget å gjøre hadde fortjent mye mer anerkjennelse og oppmerksomhet. Sikkert ikke så rart at de ikke får det. Nok flere med oss som skulle ønsket vi kunne gjort det samme.

Så litt om de gule og blå på banen. Fyllingen har vært i toppdivsjonen lenge. Seriemesterskap i 2008/08, sluttspillmester 2009/10 og cupmester i 2012 og 2013 er tittelbeltene til bergenserne. Pokalene er blitt såpass gamle nå at det drømmes nok om ny heder og ære fra byen mellom de syv fjell. En rekke Stavangergutter har ikledd seg den gule og sorte drakta. Tore Andre Lunde, 2 x Bjørnsen, Mario Matic og Marius Ferkingstad har alle gått fra Stavanger til Bergen. Noen er sikkert også glemt.

Marius spiller nå i IFK Ystad. Før det var Vikinggutten mange år i Fyllingen.
Fotot: Fyllingen


Fyllingen har som mange andre middelshavsfarere i norsk topphåndball mistet en rekke spillere til klubber i inn- og utland og har måtte fornye seg hele veien. Nå er det Inge Aas Eriksen som har framstått som den store spilleren og de har også hentet Igor Karlov som har både erfaringer og ferdigheter til å løfte et ethvert norsk elitelag. Før sesongen hentet de danske Phiip Holm noe som viser at bergenserne har kommet gjennom corona på en god måte også økonomisk. Summen av rutine og mange unge talent har gjort at Fyllingen hittil i år har vist et høyt toppnivå hvor de kan gi alle motstand samtidig til at de har svingt i prestasjonene som naturlig er når du skal sette sammen et nytt lag.

Fyllingen er en klubb vi har hatt litt dialog med siste året. Først når Zivojin Ilic kom til oss ifm Lerangs skade ifjor og nå sist når noen av våre spillere trengte et treningsmiljø når coronaen stengte ned landet. Det vi kan si er at Fyllingen er klubb det er lett å unne suksess og vi håper at både Bergen og Fyllingen kan være med å flytte håndballmetropolen fra øst- til vestlandet.

Vi unner Fyllingen sukess. Men noe hjelp skal de definitivt ikke få onsdag kl 18.00. Da møter vi en klubb som fortjenter respekt med en respektløs innsats og skal gjøre vårt for at de skal gå tomhendte ut av Storhallen.

Det er billetter til kampen i appen eller på viking.woow.no