Vikinghjelp fra Nærbø – Ryger

Vikinghjelp fra Nærbø

NHF har stoppet all kampaktivitet på herresida og har besluttet at kvalifiseringskampene skal spilles når det åpnes for treningskamper.
Problemet er at med unntak av de 6 lag som skal ut i kvalik er hele håndballnorge nå i «off season». Nærmeste kampklare treningsmotstander befant seg på Østlandet. Da kom en kjærkommen håndsrekning fra rivalen noen mil lenger sør.

Fra seriekampen i Loen i september. Foto Svein Erik Fylkesnes

Det gikk fort opp for oss under teamsmøte med NHF, der kunngjøring av videre beslutning om avvikling av seriespill ble kunngjort, at vi stod i ei skikkelig knipe. Håndballnorge ble sendt ut i «ferie» og vi som eneste «distriktslag» stod igjen med nærmeste motstander 40 mil unna. 5 måneder siden sist gjeldende kamp og med årets 3 viktigste kamper foran oss er kamptrening svært viktig både for å finpusse kampformen og ikke minst for å unngå skader. Da var da Rune Haugseng og Nærbø helt av seg selv kom på banen med meldinga. «Vi er klar til å gi dere all den støtte dere trenger inn mot kvaliken. Vi stiller til kamp når dere måtte trenge det».

Meldingen fra Nærbø var en svært tiltrengt hjelp og en raus gest fra en rival noen mil unna. Uten denne muligheten for kamptrening, og ikke minst mot en så god motstander, så hadde en vanskelig inngang til årets viktigste kamper blitt ytterligere vanskeligere. Nå vet vi at vi har den sparringsmotstanderen vi trenger og med det en bekymring mindre.

Her fra treningskampen før seriestart
Foto: Svein Hagen / aftenbladet

Når vi rykket opp i Rema 1000 ligaen var et av de store høydepunktene å kunne spille i en fullsatt Loen, vi så fram til et lokaloppgjør i Stavanger Idrettshall der vi igjen kunne fylle storhallen og der vi kunne få en «god gammeldags» håndballfest igjen. Når vi nå jobber knallhardt for å holde plassen er det fordi at vi neste sesong vil være i Rema 1000 ligaen for å få slike øyeblikk, både mot Nærbø og de aller beste.

To ganger har det vært berammet seriekamp mot nettopp Nærbø som har blitt avlyst på få timers varsel. Nå blir det altså kamp mot Nærbø igjen, dog treningskamp uten publikum, men kanskje vi får akkurat den hjelpen vi trenger til å vippe en jevn kvalik til vår fordel..