Vikingtid i Egypt – Ryger

Vikingtid i Egypt

VM går inn i sin siste fase og vi gleder oss over at to av «våre» gutter viser igjen på den store arena. Gøran Johannessen har fått mye tillit og ble i kampen mot Island kåret til banens beste. Alexander Blonz har fått vist seg fram i kampene mot Algerie og Østerike og nyter stor tillit fra landslagstrener Berge og er et andrevalg bak Magnus Jøndal

Søndag pustet mange lettet ut når Frankrike viste styrke og feide Portugal ut av mesterskapet og med det sendte Norge videre til kvartfinalen.
Onsdag kl 20.30 er det duket for den spennende kvartfinalen når Spania skal sette en stopper for et norsk lag med finaleambisjoner.

Alexander Blonz tatt vare sine muligheter denne gang også
Foto: IHF

Vi heier alle på Norge. Samtidig heier vi litt ekstra på «våre» gutter som nå har tatt steget fra Stavanger Idrettshall til Hassan Mostafa Sports Arena i Egypt. Det er gledelig å se lokale gutter, som for noen år siden kastet håndballen for første gang i Gauteste- og Kvernevikhallen nå har tatt steget opp på det absolutt høyeste nivå som finnes. Ikke bare gleder det, det inspirerer og gir næring til alle frivillige som hver dag bruker timer av sin fritid for at en ny Gøran eller ny Alexander skal ta steget opp blant de aller beste.

Søndag fikk vi sett Gøran fra sin aller beste side og når han er på det nivået er han blant de aller aller beste i hele verden. Noen flere kilo med muskler, noen km ekstra i timen på skuddet men med samme spillestil som når han herjet i storhallen. Full fart inn i duellen, pang, ballen i mål, en liten tur i bakken og opp igjen. Så på an igjen.

Gøran slik vi kjenner han. I fullt firsprang, nødeløst og kontant.
Foto: IHF

Alexander navnet forplikter når du ankommer i Egypt. Enn så lenge er Alexander 2. valget bak Magnus Jøndal og vi kan ikke utrope han til Alexander den store 2, men vi lar oss imponere av prestasjonene, spesielt med tanke på at han for 2. år siden spilte 1. divisjon for oss samtidig som han fikk sin brak debut i VM i Herning som et ubeskrevet blad.

Foto: IHF