Vinner håndballdramaet på vinnervilje og innsats – Ryger

Vinner håndballdramaet på vinnervilje og innsats

For en kveld det ble i Stavanger Idrettshall og for en revansje etter søndagens tap mot Follo. Med innsats og #passion kriger vi inn to poeng foran 500 entusiastiske hjemmesupportere. Play off er kamper som betyr mer enn noen annet, det viste seg på banen i går med to lag som gikk i krigen for 2 poeng. Allerede onsdag fortsetter dramaet. Da kommer Follo på besøk og vi håper alle supportere kommer igjen og løfter oss videre inn i play offen.

Pappa ble nok en gang banens beste.
Foto Trine Nessler Wichmann

Etter tapet mot Follo var det vinn eller forsvinn, iallefall om vi skulle ta oss til kvalifiseringen uten å måtte legge skjebnen i andres hender. Det var invitert til håndballfest i Stavanger Idrettshall, over 500 supportere ville være med å skape den rammen en slik kamp fortjener og på banen var det to lag som bød opp på alt det publikum var kommet til hallen for å se. Spenning, drama, røde kort, tøffe dueller og to lag som spilte med hjerte utenpå drakta.

I Jåttavagen hadde de nok stilt med krage dagen derpå. Tøffe gutter rister slik av seg.

Lagene fulge hverandre i målprotokollen i store deler av førsteomgangen og selv om begge lag kriget godt bakover så kom begge lag til mange avslutninger fra posisjoner som gjorde det vanskelig for målvaktene å få de avgjørende redninger. På slutten av første omgangen glipper det for Viking TIF. Vi vinner siste minuttene 5-1, TIFs erfarne goalgetter Pereira blir frustrert på våre forsvarsspillere og klarer i løpet av noen minutter å få 2×2 minutter. Når vår målvakt Nicolai Bredmose Haugen setter ballen i det tomme TIF målet så såg det veldig lyst ut med tanke på hjemmeseier. 4 måls ledelse til pause og med avkast og overtall i starten på 2. omgang håpet hjemmepublikum på ei luke i målprotokoll.

En tent Jesper Røisland traff med både skudd og tenningsnivå. Også Andreas Oftedal Hansen gjør et godt innopp og de to 04 modellene viser at det er spennende spillere på vei opp.

Istedenfor å feste grepet ytterligere faller vi sammen som et korthus i de 4 første minuttene og plutselig er vi bare et mål foran og Scott legger timeoutkortet på bordet. Med Ctrl – alt – delete og en liten wake up call så kom vi tilbake i kampen. Noen justeringer og inn med unggutten Jesper Røisland som finner sitt toppnivå og når resten av gjengen er tilbake der de skal og bør være er i med et i føringen igjen.

Hva sier dommeren her? 🙂
Foto Hans Lie

Men TIF var ikke kommet til Stavanger uten mål om poeng med hjem. Halvveis ut i omgangen er vi like langt og dramaet ser ut til å ville leve helt inn. Men som i første omgangen viser vi styrke og moral og det lille håp om TIF hadde om poeng forsvant i sanda etter hvert som klokka gikk mot 30 minutt. Mens det kokte på tribunen så kokte det på banen. Først ble TIFs Pereira motvillig blesendt på tribunen med sin 3 2 minutter, like etter var det forsvarminister Trym Hamre Johannessen som måtte ta samme vei.

Nå fortsetter dramaet neste onsdag når Follo kommer til Stavanger. Før det møtes Follo og Viking TIF søndag i Follo før det hele skal avgjøres neste helg i Bergen når TIF skal revansjere gårsdagens nederlag.

Helgi og Trym er ankeret i forsvaret. Helgi med hele 9 mål igår og gjør det han kan for å få kompisene med opp i Rema 1000 ligaen