Spillerprofil: Julian Kragesteen – Ryger

Spillerprofil: Julian Kragesteen

Vi takker Kymar Solutions som stiller opp sponsor av Rygers nr. 22, Julian Kragesteen.

Vi tok oss en prat med Julian Kragesteen timer før kampen mot Melhus. Færøyingen har troen på at Ryger allerede denne sesongen skal ta steget opp i ligaen.

Julian: 22 år
Posisjon: Bakspiller
Forrige klubb: ATSV Habenhausen.

Foto: Stig Håvard Dirdal

For de som ikke kjenner deg personlig, beskriv deg selv med tre ord.
Denne har jeg faktisk forberedt meg på! Jeg vil si at jeg er ambisiøs, bestemt og at jeg er et konkurransemenneske.

Hvordan har det vært for deg å flytte til Stavanger?
Jeg har spilt håndball for ATSV Habenhausen i Tyskland, så overgangen fra Tyskland til Stavanger har i grunnen vært knirkefri. Det har vært som å flytte fra én storby til en annen. Sjokket var vel kanskje større da jeg skulle flytte fra Færøyene til Tyskland. Jeg er utrolig imponert av Stavanger og hvor godt det går med skole, håndball og venner.

Hva er den største kulturforskjellen du har møtt her i Norge?
Den største kulturforskjellen må vel være menneskene, tror jeg. Jeg synes kulturen i Norge er barmhjertig, og det ser jeg igjen i menneskene jeg møter.

Hva betyr Ryger for deg?
Ryger er ikke bare et håndballag for meg, det er også et fellesskap som jeg er enormt begeistret for. Det er så mange på og rundt laget som drives av en lidenskap for håndball som jeg selv kjenner igjen, og det er veldig motiverende for meg.

Hva er målet for denne håndballsesongen slik du ser det?
Jeg har troen på at vi rykker opp. Alt annet vil være dumt å håpe på.

Hvordan vil dine lagkamerater beskrive deg?
De vil kanskje beskrive meg som hardtarbeidende og at jeg lager god stemning i garderoben.

Hvordan vil dine motstandere beskrive deg?
Jeg kan nok finne på å snakke til dem på banen, men ikke like mye som Steffan. Jeg har alltid tenkt at dersom motstanderen beskriver deg som en veldig hyggelig spiller, så er du ikke nødvendigvis så god. Derfor skal ikke motstanderne like meg for godt.

Hvilken poisjon spiller du?
Det varierer litt, men jeg trives best som midtback.

Hvordan er det å kombinere en håndballkarriere med familieliv og jobb?
Det har selvfølgelig vært vanskelig å flytte fra familie og venner på Færøyene. Nå som jeg har satset håndball for fullt, så ser jeg jo ikke dem så ofte som jeg kunne ønsket. Men jeg har fått gode venner her i Stavanger, og i tillegg har kjæresten min flyttet til Stavanger, så det går i grunnen helt fint.

Hva er ditt beste håndballminne?
Mitt beste håndballminne må nok være da jeg var på det færøyske U-landslaget og spilte en juniorturnering i Georgia. Det er et utrolig godt minne fordi det var min første internasjonale turnering. Og siden vi på Færøyene kun spiller mot de samme håndballspillerne, var det spennende å spille mot andre lag. I tillegg var det et godt samhold på laget som jeg kommer til å huske lenge.

Har du drevet med andre idretter enn håndball?
Jeg spilte fotball frem til jeg var 17 år. Jeg gikk også på fotballskole i 8. og 9. klasse, men jeg valgte å slutte med fotball. 10% var på grunn av det dårlige været på Færøyene. Det var ikke særlig gøy å spille fotball om vinteren. 90% var fordi jeg både likte og liker håndball bedre. I tillegg er det en sport flere i familien min har spilt. 

Hvis det ikke var håndball du skulle satse, hva hadde du gjort i stedet?
Jeg tror jeg hadde holdt på med en annen sport eller e-sport, kanskje. Jeg tipper jeg hadde prøvd meg som sjakkspiller eller drevet med en eller annen form for vintersport. Eller så hadde jeg satset på gaming. Jeg liker å spille League of Legends, men skal jeg være helt ærlig, så er jeg ikke særlig god.

Hva har vært din største utfordring på banen og hvorfor?
Jeg har nok en tendens til å spille for sikkert noen ganger. Av og til skjer det for lite. Som oftest er det bra, men noen ganger må jeg tørre å ta større sjanser.

Hvordan har du håndtert skader i din karriere, og hva er ditt beste råd til andre som er skadet?
Jeg hadde en bruskskade i kneet da jeg var 15 år og det tok omtrent et halvt år før kneet ble bra igjen. Etter det har jeg ikke hatt noen alvorlige skader. Jeg har selvfølgelig hatt litt småskader her og der. Typisk spiller jeg med skader og av og til blir jo skadene verre av det. Mitt beste råd er å forsøke å nyte tiden godt når man er skadet. Gjør noe du ellers ikke ville hatt tid til mens du venter på at kroppen blir bedre. Vi har alle vært der, og det er ingen som synes det er gøy å være skadet. Så min oppfordring er å gjøre det beste ut av tiden!

Hvordan er det for deg å være et forbilde for andre?
Jeg synes det kan være litt vanskelig, spesielt siden jeg ikke er så gammel. Kanskje er det også litt vanskelig for meg fordi jeg jeg ikke ser meg selv som et forbilde for andre. Det har begynt å vokse litt mer på meg, og det er jo en ære å få lov til å være et forbilde for andre mennesker.

Hva betyr publikum i Stavanger idrettshall?
Jeg er veldig imponert over fasilitetene og engasjementet fra dem på og rundt laget, og ikke minst er publikum på tribunen kjempegode til å motivere oss på banen. Jeg håper selvsagt at det kommer flere tilskuere på de neste hjemmekampene våre. Det er en utrolig bra hall og jeg er sikker på at det blir fantastisk å spille når hallen er fullsatt.

Hvis du kunne dratt tilbake i tid og gitt «Julian 16 år» et råd, hva hadde det vært?
Ikke ta noen snarveier for det kommer til å bite deg i ræven på et tidspunkt. Tro meg, det har jeg lært av erfaring.

Hvor ser du deg selv om fem år?
I eliteserien med Ryger.

For å bli ekstra godt kjent med deg, nevn én ting få vet om deg.
Jeg elsker Katy Perry.